Polen
Polen vitamin ve minareller açısından zengin içeriğe sahip bir Arı gıda maddesi olarak gösterilmektedir. Bilinen en eski takviye gıdalardan birisi polen'dir. Birçok eski medeniyette, baldan ve polen den gıda takviyesi olarak faydalanıldığı sağlık için kullandıkları bilinmektedir.
polenin kullanımı . Normal şartlarda polenin sindirilmesi 2 saatlik zaman alır. İlk kullanmaya başlandığında 1 çay kaşığı kadar kullanılarak başlanmalıdır. Arının poleni aldığı çiçeğe göre polenin tadında ve renginde de değişiklik olabilmektedir. Polen her hafta biraz daha artırılarak yenmeye devam edilir, fakat her şeyde olduğu gibi poleninin de fazlası zararlı olabilir; bunun için günlük 30 – 35 gramdan fazlası yenmemelidir. Sade şekilde yenilebileceği gibi ılık süte, meyve suyuna karıştırılarak veya bal ile karıştırılarak ta yenilebilir.
Bulunduğu bölge yapısınına göre değişen polenin içeriği ve yararları farklı olmaktadır.
Esbal polen İçeriğinde hiç bir kimyasal madde bulunmayan çiçek özlerinden arılar tarafından elde edilmiştir.
Hiç mesaj bulunmadı