Kestane Balı Ham Bal
Kestane Ağaçları ormanlarında saf ve doğal han haliyle üretilen Kestane çiçeği balı
Kestane balı ismini kestane ağacından almıştır. Arılar kestane ağacının çiçeklerinden elde ettikleri özü toplayarak bal oluştururlar. Özellikle bahar aylarında arılar sayıca da fazla çalışarak petek bal üretirler. Kestane balı koyu ve kıvamlı olması piyasada bulunan birç ok bal çeşidinden ayırt edici özelliğidir.Kestane balı gün geçtikçe değer kazanan ve oldukça az bulunmaya başlayan besin türü oldu. Faydaları birçok uzman tarafından anlatılan ve tavsiye edilen kestane balı Tüketicilerimizin en çok tercih ettiği ballar arasında dır
Doğanın bir mucizesi olarak arının ürettiği peteklerden elde edilen bal içerisindeki mineral ve vitaminler oldukça faydalıdır.
Su bazlı propolis damla
Organik yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı propolis damla ecza dolabında olmaz sa olmazlardan olan arı ürünlerinden dir
Bir çok Araştırmalara konu olan propolis damla Su bazlı formatında üretilerek sizlere ulaştırılmak üzere hazırlanmıştır
Ham Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, fenolik ve flavonoid maddelerden oluşan tamamen doğal bir arı ürünüdür. ham propolis, arıların yaşam alanı olan kovanın ön temizleyicisidir. Arılar petek gözlerini ham propolis ile kaplar, sonra üzerine balını, yavrusunu, besinini koyar. Böylece arının ürettiği ürünler kovanda bozulmadan saklanır.
Propolisin ham hali vücudumuzda sindirilebilir özellikte değildir. Propolisi ham haliyle doğrudan tükettiğimizde, vücudumuzda sindirilme oranı yalnızca %2'dir. Bu sebeple, ham propolisin mutlaka ekstrakte edilmesi, bir başka deyişle özütlenmesi gerekmektedir. Bu işlem uzmanlık gerektiren bir işlem olup, gıda mühendisleri kontrolünde yapılmalıdır.
Gıda Mühendislerimiz tarafından geliştirilen özel işleme yöntemi ile ham Anadolu propolisinin içeriğinde yer alan polifenoller, terpenoidler, amino asitler, uçucu organik asitler, ketonlar, kumarinler, kuinonlar, vitamin ve mineraller korunuyor. Ürünlerimizde kullanılan
propolis ekstraksiyon yöntemi, Konusunda uzman gıda mühendisleri tarafından Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilmiş ve sizlerin kullanabileceği şekilde üretilmiştir Ham Anadolu Propolisinin içerisinde bulunan besin öğelerinin maksimum şekilde elde edilebildiği ve balmumu vb. safsızlıkların uzaklaştırıldığı bu yöntem ile ürün standart bir kalitede üretilmektedir. Apilife Propolis Damla'yı yarım çay bardağı ılık suya 10 ile 15 damla damlatarak veya bal, pekmez, yoğurt vb. ılık ve soğuk tüm katı gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz.
Hiç mesaj bulunmadı