Keçiboynuzu Balı
Keçiboynuzu balı yoğunlukla keçiboynuzu ağaçlarının çiçeklerinden toplandığından monoflora saf keçiboynuzu balı dır.
Keçiboynuzu balı, arıların keçiboynuzu ağaçlarının nektarlarını toplaması sonucu oluşan monoflora adıyla bilinen bir bal türüdür. Monoflora ballar, arıların büyük çoğunlukla tek bir çiçek türünden topladıkları ve olgunlaştırdıkları ballara verilen isimdir. Çiçek balı olan doğal keçiboynuzu balı harnup çiçeğinden toplanılan nektarın kendine has aromasına sahiptir. Keçiboynuzu balı, Harnup balı olarak da bilinir ve harnup balı keçiboynuzu ağaçlarından yapılır. Keçiboynuzu balının tadı ve kokusu diğer ballardan oldukça farklıdır ve farklı tatlarda bal denemek isteyenler için idealdir. Akdeniz ikliminin yaşandığı yörelerde sonbahar zamanlarında keçiboynuzu ağaçları çiçek açar ve harnup balı ekim, kasım aylarında az miktarda elde edilir. Sonrasında ise farklı tatlar denemek isteyenlerin sofralarına ve damak tadına bu lezzeti getirmek kalır.Esbal Olarak sizlere Ham haliyle sunduğumuz Doğal Harnup çiçeği balı dır
Tabiki Doğal yöntemlerle Arıların ürettiği Bal yeryüzündeki en önemli şifa kaynaklarından birisidir ve her balın kendine özgü faydaları vardır. Keçiboynuzu balı özelliklerine ve faydalarına değinecek olursak; çiçek balına göre daha fazla vitamin ve mineral içerir, özellikle kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Sabah kahvaltılarında ya da öğün aralarında tatlı ihtiyacını karşılarken gerekli vitaminleri ve mineralleri alabileceğiniz lezzetli ve doğal bir çözümdür.
Hiç mesaj bulunmadı